Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
marchew 1 sztuka
cebula 0,5 sztuki
cukier 3 łyżeczki
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty

Kiszoną kapustę wyjmujemy z woreczka, odlewamy wodę, w miarę potrzeby należy pociąć na mniejsze części. Przekładamy do miseczki.

Marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do kapusty.

Dodajemy olej oraz cukier,mieszamy, kosztując czy nie należy dodać więcej cukru.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 18.09.2016 20:35
Prostota i smak. Takie surówki są najlepsze :)
NiePieprz.pl 08.09.2016 21:58
Tradycyjnie najlepsza :)
Wacław 08.09.2016 18:43
pyszna do II dania :-)
Ewelina1991 08.09.2016 16:11
też taką robię.... jest pyszna ;)
Aleksandra/Olcia 08.09.2016 12:24
ja dodaję jeszcze jabłko,uwielbiam taką kapustę szczególnie do ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak