Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna surówka z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt mała
marchew 1 szt duża
jabłko winne 1 szt
koper świeży 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna surówka z kapusty

Kapustę szatkujemy, solimy, wygniatamy w dłoniach i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie kapustę odciskamy z wody. Marchew i jabłko obieramy, ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty. Dodajemy posiekany koperek, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min. żeby wszystkie składniki puściły soki, ponownie mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.10.2016 22:24
Podoba mi się
Margo1 10.10.2016 17:42
To raczej moja ulubiona ;)
magdow 09.10.2016 21:08
pyszna surówka ;]
Wacław 09.10.2016 16:18
pyszna do II dania :-)
Futka 09.10.2016 12:46
Pyszna suróweczka. Idealna do obiadu
dodi 09.10.2016 12:38
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak