Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna pomidorowa z bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 litry
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
marchewki 2
pietruszka
seler 1/2
cebula biała 1 mała
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
bazylia 7-8 listków
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna pomidorowa z bazylią

Bulin drobiowy gotujemy, wrzucamy do niego pokrojone w kostki marchewki, pietruszkę, bazylię selera i przekrojoną na 8 części cebulę. Doprowadzamy do wrzenia. Koncentrat mieszamy ze śmietaną i dodajemy do zupy kiedy warzywa będą miękkie (pamiętajmy że najpierw dolewamy zupy do śmietany bo inaczej się zważy). Doprowadzamy do wrzenia i przyprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy wybraną ilość ryżu i zalewamy zupą. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.12.2012 19:55
ekstra
Kulinarna Ja 20.11.2012 16:25
super, z bazylią, jutro wypróbuję! :)
Sylwia56
Sylwia56 17.11.2012 22:41
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak