Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z salami i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

chleb tostowy 16 kromek
ser żółty 8 plastrów
salami 8 plastrów
pieczarki 4-5 sztuk
czosnek 1-2 ząbki
masło lub margaryna

Przyprawy

ketchup pikantny
sos czosnkowy
oregano
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z salami i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Obieramy pieczarki, cebulę i czosnek. Kroimy salami w kostkę, chleb smarujemy masłem. Jedną kromkę posypujemy pokrojonym salami, na drugą wyciskamy czosnek (zależnie od mocy czosnku - 1 albo 2 ząbki na wszystkie 4 porcje).
Krok 1 - Tosty z salami i pieczarkami foto
2
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (pamiętamy o posoleniu).
Krok 2 - Tosty z salami i pieczarkami foto
3
Na kromki kładziemy żółty ser i podsmażone pieczarki. Przykrywamy kromkę kromką i wkładamy do nagrzanego tostera.
Krok 3 - Tosty z salami i pieczarkami foto
4
Pieczemy aż się odpowiednio zarumienią, ser w środku roztopi i będą chrupiące. Większość tosterów poinformuje nas o typ gasnącą lub zapalającą się lampką.
Krok 4 - Tosty z salami i pieczarkami foto
5
Wyjmujemy z tostera, polewamy sosem i ketchupem i mamy gotowe, pożywne, ciepłe, a przede wszystkim smaczne śniadanie.
Krok 5 - Tosty z salami i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 31.01.2016 15:29
tez takie lubie
Aleksandra/Olcia 13.12.2015 11:47
klasyka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak