Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z łososiem wędzonym i lubczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb na zakwasie ciemny
łosoś wędzony plastry
cebula czerwona
lubczyk świeży młody
masło
chrzan ze słoika
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z łososiem wędzonym i lubczykiem

Łyżkę miękkiego masła utrzeć z łyżką chrzanu ze słoiczka na jednolite smarowidło.

Kromki pieczywa zrumienić w opiekaczu na ulubiony kolor, lekko przestudzić i posmarować masłem chrzanowym.
Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki wędzonego łososia, a całość przybrać piórkami z czerwonej cebuli oraz listkami młodego lubczyku.

Tosty posypać świeżym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 24.02.2016 11:53
Znakomite tosty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak