Tosty z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    4 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • masło

  • sosy

  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • chleb tostowy

    8 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą kromkę chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na 4 kromkach z nieposmarowanej strony kładziemy plaster szynki, sera i 2 plasterki jajka. Przykrywamy drugą kromką. Masło ma być po zewnętrznych stronach kanapek. Opiekamy w opiekaczu aż nabiorą złotego koloru. Na koniec polewamy sosami, np. keczupem lub sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 02.07.2011 10:44
smaczne
lucyna15 06.10.2010 21:18
świtne dla dzieci
Iwusia 05.10.2010 17:44
pyszniutko :)
anja3107 03.10.2010 14:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat