Tosty z chleba razowego ze mozzarellą, pomidorem i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mozzarella

  • pomidor

  • masło

  • chleb razowy

    4 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb posmarować masłem, położyć plasterek umytego pomidora oraz plasterek osączonej z zalewy mozzarelli, posypać dość obficie bazylią, złożyć i mocno ścisnąć, nałożyć masło także na wierzch chleba, włożyć do rozgrzanego tostera, piec dopóki tosty nie zrobią się rumiane. Podawać z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 25.03.2012 10:11
Pyszna przekąska
magdziorka6 12.01.2012 16:27
zapowiada się pysznie
magical66 04.07.2011 22:13
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat