Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty (sandwiche) szpinakowo – pomidorowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
ząbek czosnku
pomidor 1/2
mozzarella 40 gram
szpinak mrożony garść
masło
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty (sandwiche) szpinakowo – pomidorowe


Czosnek posiekać. Zeszklić na łyżce oleju. Dodać szpinak. Gdy się rozmrozi posolić i popieprzyć. Chwilę podsmażyć.
Kromki posmarować cienko masłem z jednej strony. Złożyć (masło do środka). Na wierzchu położyć szpinak, na to plasterki pomidora, a na wierzch plasterki mozzarelli.
Ułożyć w opiekaczu – strona z masłem na zewnątrz. Chwilę zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 28.08.2015 15:40
super pomysł
Justi2401 30.12.2014 14:46
Pięknie wyglądają :)
Monika-twin 30.12.2014 12:14
Fajne,po Świetach!
Megg 30.12.2014 11:41
super na śniadańko
Pyszota 30.12.2014 11:27
super przepis
R'n'G Kitchen 30.12.2014 09:57
Śniadanie idealne! Mniam!
marzut 30.12.2014 09:48
dobry pomysl na tanią przekąske :)
ilka01 30.12.2014 08:51
koniecznie wypróbuję - wygląda pysznie:)
dollce 30.12.2014 08:46
uwielbiam takie tosty
norweska20 30.12.2014 00:02
bardzo lubię takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak