Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie z konfiturą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
konfitura 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie z konfiturą

Wymieszać mleko z jajkiem, szczyptą soli i cukrem. W mieszance zanurzyć kromki. Powinny lekko namoknąć ale nie za bardzo.
Na patelni, na małym ogniu rozpuścić masło. Smażyć tosty 1-2 minuty z każdej strony. Uważać aby się nie przypaliły. Gotowe tosty powinny być lekko chrupiące i brązowe. Utrzymać w cieple aż do podania.
Posypać cukrem pudrem, podawać z ulubioną konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak