Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie razowe z mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo razowe 4 kromki
mozzarella
jajko 2 małe
masło klarowane
jogurt grecki lub sos tatarski
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie razowe z mozzarellą

Jajka roztrzepać z solą czosnkową i dużą szczyptą pieprzu - namoczyć kromki chleba.
Mozzarellę pokroić w plastry. Rozpuścić na patelni klarowane masło i na rozgrzanym ułożyć pieczywo. Kiedy będzie obsmażone z jednej strony, odwrócić i dosmażyć z drugiej. Składać po dwie kromki, jak kanapki, wkładając do środka mozzarellę i dociskając przez chwilę do rozgrzanej patelni. Nakryć dopasowaną pokrywką i przez chwilę ogrzewać na najmniejszym płomieniu, aż ser zacznie się topić.
Podawać na ogrzanym talerzu, kładąc na każdym toście duży kleks z gęstego jogurtu greckiego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 03.09.2016 16:51
O jak dawno nie robiłam takich grzanek.
Habibi 31.08.2016 07:53
smacznego :)
Doradczyni.Smaku 30.08.2016 22:03
Muszę spróbować bo mam chęć na nie.
Marta1986 30.08.2016 18:57
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak