Tostowe hamburgery

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    8 kromek
  • cienkie kotlety mielone

    4 sztuki
  • pieczarki

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • ser

    4 plastry
  • ogórki konserwowe

    2-3 sztuki
  • majonez

    wg uznania
  • ketchup

    wg uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba obsmażyć na patelni. Jeśli są zbyt duże wyciąć krążki wielkości kotleta. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidora umyć, pokroić w plastry. Ogórki pokroić wzdłuż ogórka na plastra. Pieczarki obrać, pokroić w duże plastry, przesmażyć na maśle. Posolić. Kotlety jeśli zimne, podgrzać i ułożyć na kromkach chleba. Na kotlet kładziemy ser i pieczarki, szczyptę cebuli, ogórki, majonez, pomidor, szczypta cebuli, sól, pieprz i ketchup. Kolejność można zmieniać. Przykrywamy kromką chleba.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 10.05.2015 15:01
fajny pomysł, ale trochę tłusto wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat