Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost z rukolą, bekonem i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bekon 4 plasterki
jajko 1
rukola garść
masło odrobina
chleb 2 kromki
sól i pieprz do smaku

Porada

Tosta również możemy zrobić na grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Tost z rukolą, bekonem i jajkiem

Plasterki bekonu smażymy na rozgrzanej patelni na chrupiąco. Jajko smażymy na rozgrzanym oleju. Rukolę myjemy i osuszamy. Pieczywo opiekamy w tosterze. Smarujemy tosty odrobiną masła. Na jedna kromkę kładziemy rukolę, bekon i na koniec jajko sadzone. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy drugą połówką kromki. Idealne na śniadanie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 29.09.2015 19:07
ja zawsze robię sobie taką kanapkę na ciepło ale w bułce,z jajkiem sadzonym to najlepsza kolacja pod słońcem
marcia7 29.09.2015 17:12
pyszne z dodatkiem rukoli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak