Kotlety wieprzowe z mlekiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    75 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • masło

    3 łyżeczki
  • ziemniak

    2 szt
  • krem chrzanowy Smak

    2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    2 łyżeczki
  • kminek mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, skropić mlekiem, posypać pieprzem i kminkiem oraz skropić stopionym masłem. Tak przygotowane plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić w chłodne miejsce, aby skruszały. Następnie układać je na mocno rozgrzanym ruszcie, skropić stopionym masłem i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z upieczonymi w mundurkach ziemniakami i Kremem chrzanowym Smak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lena57 02.11.2013 08:52
skropione mlekiem... jeszcze nie jadłam
usmiech 26.08.2013 09:06
bardzo smaczne
bietka 13.08.2013 15:46
bardzo pyszne kotleciki :)
Czarnula87 08.08.2013 21:17
smakowite połączenie
aisoglam 08.08.2013 16:57
Fajny przepis :)
Paolcia 08.08.2013 15:02
super pyszny przepis :)
Marta11 08.08.2013 14:46
pyszny schab
marcia7 08.08.2013 14:23
bardzo są smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat