Tort-pierzynka

Tort-pierzynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    12 sztuk
  • cukier puder

    240 g
  • orzechy włoskie

    200 g
  • gorzka czekolada

    150 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    40 g
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • masło

    250 g
  • żółtko jajek

    6 sztuk
  • cukier puder

    240 g
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • gorzka czekolada

    200 g
  • kremówka

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Zoltka utrzec z cukrem pudrem (240 g), bialka ubic. Orzechy zmielic. Czekolade (150 g) roztopic w kapieli wodnej. Przygotowane skladniki wymieszac razem z proszkiem do pieczenia i bulka tarta. Wlac do tortownicy i piec 1 godz w temp. 180 stopni.
Z upieczonego ciasta odkroic wierzch, wydrazyc srodek.
Masa:
maslo utrzec z żóltkami (6 sztuk), cukrem pudrem i cukre waniliowym. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i polaczyc z ubita kreowka oraz pokruszonym srodkiem ciasta. Placek wypelnic masa, przykryc wierzchem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat