Tortille z fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

  • ząbek czosnku

  • cebula

  • papryka mielona

  • kumin

  • sól, pieprz

  • żółty ser

  • nać kolendry

  • kukurydza z wody

  • jogurt

  • awokado

  • rzodkiewka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmaż w garnku na oleju pokrojoną cebulę i ząbek czosnku, dodaj oregano i pomidory. Zagotuj, dodaj odcedzoną z zalewy fasolę. Dopraw papryką słodką lub chilli, kuminem, solą i pieprzem. Pszenna tortillę posyp startym żółtym serem, przykryj drugim plackiem i podpiecz na suchej patelni z obu stron. Gdy ser się rozpuści, pokrój placek na trójkąty. Podawaj z fasolą posypaną nacią kolendry. Obok podaj kukurydzę z wody, jogurt, plasterki awokado i rzodkiewkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat