Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki do tortilli
żółty ser starty
szpinak świeży
papryka konserwowa
ketchup

Porada

Po upieczeniu odkroić niepotrzebne końcówki. Można podać z sosem ketchupowo- majonezowym.

Przepis i sposób przygotowania na: TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Kroki postępowania

1
Placki tortilli posmarować cienko ketchupem
Krok 1 - TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ foto
2
na połowie posypać starty ser żółty
Krok 2 - TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ foto
3
na to ułożyć szpinak
Krok 3 - TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ foto
4
paprykę konserwową pokrojoną w słupki
Krok 4 - TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ foto
5
Tortille złożyć na pół i zapiekać w nagrzanym tosterze do sandwicha.
Krok 5 - TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.09.2016 19:13
smaczne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak