Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z indykiem, warzywami i mango
1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą. grillową patelnie i smażyć około 3-4 minut z każdej strony.
2. Mango obrać ze skóry, pokroić w paski, a cebulę pokroić w piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w paski. Szpinak i sałatę poszarpać rękoma, przełożyć do miski, dodać paprykę i cebulę. Oprószyć przyprawą do sałatek i dipów, całość dokładnie wymieszać.
3. Sos:
Jogurt naturalny, majonez, ketchup przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
4. Tortillę lekko posmarować wodą, a następnie ułożyć z każdej strony na rozgrzanej patelni. Na każdym placku tortilli ułożyć jedną garść warzyw, kilka kawałków mango, filet z indyka, polać sosem i zwinąć w rożek.