Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
liście szpinaku
100 g -
cebula
1/2 szt -
czosnek
1 ząbek -
pomidor
1 szt -
olej roślinny
wg uznania -
sól
wg uznania -
pieprz czarny
wg uznania -
bekon
60 plastry -
tortilla
1 szt
Przepis i sposób przygotowania Tortilla z bekonem i szpinakiem Marcina Budynka
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć 2 minuty na oleju. Dodać posiekany czosnek i liście szpinaku, doprawić do smaku i smażyć 3 minuty. Bekon krótko zgrillować. Na tortilli ułożyć plastry bekonu, a następnie szpinak i zawinąć. Podawać z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)