Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
liście szpinaku
100 g -
cebula
1/2 szt -
czosnek
1 ząbek -
pomidor
1 szt -
olej roślinny
wg uznania -
sól
wg uznania -
pieprz czarny
wg uznania -
bekon
60 plastry -
tortilla
1 szt
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć 2 minuty na oleju. Dodać posiekany czosnek i liście szpinaku, doprawić do smaku i smażyć 3 minuty. Bekon krótko zgrillować. Na tortilli ułożyć plastry bekonu, a następnie szpinak i zawinąć. Podawać z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)