Tortilla z bekonem i szpinakiem Marcina Budynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście szpinaku

    100 g
  • cebula

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidor

    1 szt
  • olej roślinny

    wg uznania
  • sól

    wg uznania
  • pieprz czarny

    wg uznania
  • bekon

    60 plastry
  • tortilla

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcina Budynka:
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć 2 minuty na oleju. Dodać posiekany czosnek i liście szpinaku, doprawić do smaku i smażyć 3 minuty. Bekon krótko zgrillować. Na tortilli ułożyć plastry bekonu, a następnie szpinak i zawinąć. Podawać z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
strzelec02 26.08.2015 17:52
Fajna przekąska.
agaK. 08.07.2015 16:08
Świetne, moje ulubione składniki, szczególnie ciekawi mnie jak smakuje tortilla z bekonem.
Megi 13.05.2015 16:26
doskonałe połączenie
Kasiaaa 14.04.2015 21:39
Uwielbiam tortille :)
Damiano 11.04.2015 09:00
wygląda super
Seba 23.03.2015 08:54
bardzo dobre
Ania67 24.01.2015 15:32
Pyszności- n apewno wypróbuje
Adamorek 18.01.2015 02:14
doskonały farsz
syletita 04.01.2015 16:53
Mniam :) Trzeba koniecznie spróbować!
Katarzyna/kate1980 11.11.2014 21:33
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat