Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortilla de patatas w wersji polskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
smalec 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: tortilla de patatas w wersji polskiej

Ziemniaki kroimy na cienkie plastry, cebulę w pióra a czosnek przeciskamy przez wyciskacz. NA patelni rozgrzewamy smalec wrzucamy cebulę i czosnek do podsmażenia, kiedy się zeszklą dorzucamy ziemniaki, smażymy mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliły, można podlać odrobinę wody. Pod koniec ,kiedy ziemniaki będą miękkie dosypujemy przyprawę do ziemniaków , sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 19.08.2014 17:24
ciekawa tortilla
Motorek 27.06.2014 08:20
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak