Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortellini z pieczarkami i rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortellini 1/2 paczki
pieczarki 5 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 2 łyżki
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini z pieczarkami i rukolą

Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry.
Wrzucamy je do garnka i zalewamy wodą, 1 cm ponad pieczarki, solimy i dodajemy pieprz, gotujemy aż woda wyparuje, wtedy ściągamy garnek z palnika i dodajemy śmietankę, szybko mieszamy. Ewentualnie jeszcze doprawiamy solą lub pieprzem.
Tortellini wykładamy na talerz, polewamy pieczarkami i posypujemy rukolą.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 20.04.2016 15:02
Lubię takie dania na obiad :)
agaK. 20.04.2016 14:57
Ładnie podane, siadać i jeść.
AZgotuj 20.04.2016 14:21
chciałabym taki obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak