Tortellini z Grzybowym Sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 opakowanie z grzybami
  • grzyby suszone

    2 garście
  • marchewki

    2 szt
  • pietruszka

    1 korzeń
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokruszone grzyby zalać 1 litrem wody i postawić na ogniu.Dodać obrane , pokrojone marchewki i pietruszkę.Gotować ok. pół godziny ,posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i zabielić śmietanką wymieszaną z mąką . Przez chwilę gotować na małym ogniu cały czas mieszając i na koniec jeszcze doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem . Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu i dodać do sosu. Porcje na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.05.2014 09:53
bardzo fajne danie
Katarzyna59 09.07.2013 08:42
chętnie bym zjadła, wspaniale wygląda
Beatris 26.03.2013 15:05
Taki obiad z chęcią zjem.
jozefinach 22.06.2012 12:16
Świetny pomysł.
caralajna 09.06.2012 08:02
ciekawe
PaniMISIOWA 21.04.2012 08:11
uwielbiam tortelini z sosem grzybowym
smakowita 23.03.2012 10:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
ronald88 23.03.2012 09:28
super
ronald88 23.03.2012 09:28
super
Anulka75 22.03.2012 21:10
supcio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat