Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
marchew 2 sztuki
majonez 5 łyżek
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z wątróbki

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy osuszamy i mielimy dodajemy jajka , mąkę oraz sodę i mieszamy.
Krok 1 - Tort z wątróbki  foto
2
Następnie dodajemy mleko , doprawiamy solą i pieprzem . Gotowe smażym na patelni.
Krok 2 - Tort z wątróbki  foto
3
Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach a cebulę siekamy. Całość podsmażamy stłudzimy i dodajemy majonez z musztardą oraz szczypta soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Układamy placek z wątróbki i smarujemy go masą z marchewki i cebulki .
Krok 3 - Tort z wątróbki  foto
4
Posmarowaną warstwę przykrywamy kolejnym plackiem z wątróbki i tak aż do skończenia placków i masy z marchewki i cebulki. Wierch tortu z wątróbki posypujemy posiekanym szczypiorkiem .
Krok 4 - Tort z wątróbki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak