Przepis i sposób przygotowania na: TORT Z MOTYWEM SERCA
Kroki postępowania
Biszkopt kroimy na dwa spody, przekładamy kremem. Górę tortu dekorujemy wykorzystując rękaw cukierniczy. Środek serca wypełniamy kakao lub startą na tarce czekoladą.
jajko | 6 szt |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
mąka tortowa | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
ocet | 2 łyżeczki |
sól | 1/4 łyżeczki |
masło | 400 g |
cukier | 1 szklanka |
mleko 2% | 2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
kakao | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: