Tort z grillowanych bakłażanów na ostro

Tort z grillowanych bakłażanów na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • pomidorki cherry

    10 sztuk
  • pomidory

    3 sztuki
  • oliwki czarne

    6 sztuk
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • pasta harrisa

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pieprz

    1 szczypta
  • 1 szczypta
  • bazylia

    1 pećzek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy , i kroimy na plastry, następnie solimy i odstawiamy na 30 minut. Myjemy pod wodą i grillujemy. Dobrze jest bakłażana włożyć do marynaty z oliwy z oliwek na około godzinę. Plastry bakłażana przekładamy na talerzu z mozzarellą, pastą harissa, i kawałkami pomidorków koktajlowych oraz papryką słodką. Dekorujemy świeżą bazylią i nagietkiem . Biedronki robimy z pomidorów średnich i oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

27.04.2014 22:04
bardzo pomysłowe :)

adelajda

07.04.2014 16:50
WOW jak pięknie podane bakłażany :)

rjustysia

07.03.2014 17:46
Z przyjemnością się wchodzi na profil jak widać serię tak pięknych zdjęć i smacznych dań!

marcia7

17.12.2013 14:39
bardzo ciekawy sposób podania

Seba

16.11.2013 13:10
piękny i smaczny torcik

agogo2

11.11.2013 23:07
swietny przepis

Anna152

24.03.2013 12:17
cos dla mnie :)

reniatka

14.03.2013 11:47
bajecznie sie prezentuje to danie

Motorek

13.03.2013 18:26
Wygląda super

Ola1984

09.03.2013 23:56
Bardzo fajny pomysł :) Bakłażanów w takim wydaniu jeszcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat