Tort truskawkowy

Tort truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

  • serki homogenizowane

    6 opakowań
  • cukier puder

    1 szklanka
  • żelatyna

    50 g
  • galaretka truskawkowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gorącej wody (2½ szklanki) wsypujemy żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Serki miksujemy z cukrem i żelatyną dokładnie mieszamy (do masy można dodać trochę truskawek lub kawałki galaretki – wcześniej zrobiona i ostudzona galaretka pokrojona na małe kawałeczki). Całość wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (na dnie tortownicy można ułożyć biszkopty).
Galaretki wg przepisu na opakowaniu rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ciepłą galaretkę mieszamy z mrożonymi truskawkami i wylewamy na stężałą masę serową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat