Tort truskawkowy

Tort truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

  • serki homogenizowane

    6 opakowań
  • cukier puder

    1 szklanka
  • żelatyna

    50 g
  • galaretka truskawkowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do gorącej wody (2½ szklanki) wsypujemy żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Serki miksujemy z cukrem i żelatyną dokładnie mieszamy (do masy można dodać trochę truskawek lub kawałki galaretki – wcześniej zrobiona i ostudzona galaretka pokrojona na małe kawałeczki). Całość wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (na dnie tortownicy można ułożyć biszkopty).
Galaretki wg przepisu na opakowaniu rozpuszczamy w gorącej wodzie. Ciepłą galaretkę mieszamy z mrożonymi truskawkami i wylewamy na stężałą masę serową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat