Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort tęcza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 16 sztuk
cukier 2 i 2/3 szklanka
mąka 2 i 2/3 szklanka
proszek do pieczenia 2 i 2/3 tyżeczka
śmietana 30% 1,2 litr
mascarpone 45 dag
śmietan fix 6 szt
aromat cytrynowy 1 tyżeczka
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort tęcza

Ciasto:
Ubijamy białka, dodajemy cukier – ubijamy, dodajemy żółtka – ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem i mieszamy. Jak wymieszamy wszystko to dzielimy na 6 części i dodajemy do każdej barwnik (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) i pieczesz w 180-190st ok. 20min. każdy osobno trzeba.

masa:
śmietanę, serek, śmietan-fixy, aromat i cukier puder miksujemy i wstawiamy do lodówki na 1-2godz.

Potem wykładamy biszkopty w kolejności jak tęcza (fiolet, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony) i przekładamy masą i jeszcze masę dookoła i na górze. Można ozdobić jeszcze kolorową posypką.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 26.03.2013 07:40
super ciacho
stokrotka 25.03.2013 17:12
ale piękne kolory.
Sylwia26 25.03.2013 16:53
pięknie wygląda
25.03.2013 16:50
ale pysznośći
Megg 25.03.2013 16:23
wygląda wspaniale i na pewno też tak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak