Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Pawłowej z owocami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier puder 300 g
budyń śmietankowy 1 łyżka
śmietana 30% 250 g
laska wanili 1 sztuka
likier morelowy 50 ml
truskawki świeże 6-10 sztuk
sól 1 szczypta
owoce 1 tropikalne

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Pawłowej z owocami

1. Na początku ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo 250 g cukru pudru i ubijamy jeszcze około 3 minut. Na końcu dodajemy budyń i lekko mieszamy.
2. Masę bezową dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch okrągłych form.
Lekko wyrównujemy i pieczemy (suszymy) w nagrzanym do 120 stopni piekarniku przez około 40 minut (w zależności od rodzaju piekarnika).
Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia.
3. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy, następnie dodajemy 50 g cukru pudru, ziarna wanilii i likier. -1/3 ubitej śmietany odkładamy
4. Ubitą śmietanę(2/3) układamy na jednym placku bezowym i przykrywamy drugim. Wierzch tortu smarujemy pozostałą śmietaną i dekorujemy owocami.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.12.2013 00:15
rewelacyjny tort :)
Dorota59 07.07.2013 14:43
super dla dzieci i nie tylko
Grazyna0211 06.07.2013 10:55
pyszny i śliczny torcik
Róża1 05.07.2013 20:42
pyszny torcik:-)
mzap88 30.06.2013 10:06
pieknie wyglada
Małgorzata9 30.06.2013 08:44
super ciacho
Izabela77 29.06.2013 21:00
pyszny torcik
artur7 29.06.2013 19:43
kolorowo mniam
bogusia19 29.06.2013 19:11
piekny torcik
dodi 29.06.2013 18:59
pyszny ten torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak