Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowo-kakaowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
masa
masło 1 kostka
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 2 łyzki
powidła
orzechy włoskie 4 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-kakaowy

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesitowaną mąke z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszać. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Krok 1 - Tort orzechowo-kakaowy foto
2
Masło utrzec na puch. Dodac cukier puder. Masę podzielić i do 1/4 dodać kakao, a do reszty zmielone orzechy włoskie. Wymieszać.
Krok 2 - Tort orzechowo-kakaowy foto
3
. Biszkopta posmarować powidłami i masą orzechową, przyłożyc drugim i znów posmarowac powidłami i masą. Boki również posmarowac ta masą. Masą kakaową zrobic wzorki na torcie.
Krok 3 - Tort orzechowo-kakaowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.08.2013 05:17
Lubię wszystkie torciki
Katarzyna59 17.07.2013 08:22
wspaniały torcik
eMMe 16.07.2013 19:52
Pięknie udekorowany:)
Mira85 16.07.2013 18:10
świetny torcik
Sylwia26 16.07.2013 15:56
ale pyszności
Megg 16.07.2013 14:48
przepiękny torcik!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak