Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy
Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło"
Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni.
Smażyć z dwóch stron.
Potrzebne nam będzie 9 sztuk wystudzonych naleśników.
Krem
W misce ubić mocno schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem.
Kiedy śmietana będzie już gęsta dodać serek mascarpone i chwilę ubijać.
Ułożyć jeden naleśnik, posmarować go cieniutką warstwą kajmaku, a następnie warstwą kremu
i przyłożyć drugim.
Tak powtarzać aż zużyjemy wszystkie (9 szt) naleśniki.
Kajmakiem smarować co drugi naleśnik.
Całość posmarować kremem i udekorować owocami.
Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny w celu schłodzenia.