Przepis i sposób przygotowania na: Tort kokosowo-kawowy
Kroki postępowania
Masło utrzeć na puszystą masę i porcjami dodawać wystudzone jajka. Pod koniec dodać spirytus. 1/3 masy odłożyć, a pozostałą część połączyć z wiórkami.
Biszkopt | |
jajko | 6 szt |
cukier kryształ | 1 szkl |
mąka pszenna | 225 g |
budyń waniliowy | 1 szt |
biała czekolada | 1 tabliczka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
masa | |
masło | 2 kostki |
jajko | 4 szt |
cukier kryształ | 1 szklanka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
wiórki kokosowe | 10 dkg |
mleko 2% | 1/2 szklanki |
spirytus | 1 kieliszek |
masa | |
cukier puder | 40 dkg |
glukoza | 5 dkg |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
woda | 1 kieliszek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: