Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT JABŁKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jabłka 6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka 2 opakowania
olejek cytrynowy 1 buteleczka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Porada

Zamiast biszkoptów okrągłych można użyć biszkopt. Tak jak na załączonym zdjęciu.

Przepis i sposób przygotowania na: TORT JABŁKOWY

Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem na jednolitą masę. Obrać jabłka i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach. Wycisnąć sok, dodać do masy razem z cukrem waniliowym , żelatyną i olejkiem cytrynowym. Wszystko razem wymieszać. Na blaszce ułożyć warstwę biszkoptów. Na biszkopty wyłożyć część masy. Na masie ułożyć znowu warstwę biszkoptów i masę. Powtórzyć czynności, aż wyczerpią się składniki. Na górze powinna znaleźć się masa. Na masę wylewamy tężejącą galaretkę o dowolnym smaku. Ciasto wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak