Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla 3 letniej Lenki
2. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą i delikatnie wmieszać w masę jajeczną.
3. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 min do suchego patyczka.
5. Po upieczeniu biszkopt wystudzi, rozkroić na 3 krążki.
Każdy krążek nasączyć sokiem wiśniowym.
6. Krem śmietankowy z mascarpone:
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem ,pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
7. Gotowy krem czekoladowy Dr.Oetkera zrobiony według opisu na opakowaniu.
8. Serek mascarpone zmiksować na puch i delikatnie połączyć z ubitą na śmietaną.
9. Składanie tortu;
Spodni krążek posmarować dżemem nałożyć część masy śmietankowej, nałożyć drugi krążek zrobić to samo co z pierwszym, nałożyć trzeci ostatni krążek, cały tort wyrównać dociskając.
Tort obłożyć masą czekoladową jak i śmietankowo -serową N a górę nałożyć obrazek czyli opłatek, udekorować ozdobami czekoladowymi oraz masą śmietankowo - serową i masą czekoladową i koralikami.
Tort włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.