Przepis i sposób przygotowania na: Tort Czekoladowe Marzenie
Kroki postępowania
Tak samo przygotować pozostałe biszkopty.I i II (rozdzielić na dwie tortownice)piec około 30 minut, a IV 15.Biszkopty całkowicie wystudzić.
kompot wiśniowy | 1 szklanka |
wiśnie bez pestek | pozostałe z kopotu około 400g |
wódka | 1 szklanka |
jajko | 5 sztuk |
mąka krupczatka | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 5 łyżek |
kakao | 1 łyżka |
jajko | 8 sztuk |
cukier | 8 łyżek |
mąka krupczatka | 8 łyżek |
kakao | 1,5 łyżki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
jajko | 3 sztuki |
cukier | 3 łyżki |
mąka krupczatka | 3 łyżki |
kakao | 1/2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
jajko | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
margaryna | 1 kosztka (250g) |
masło | 2 kostki (w sumie 400g) |
czekolada gorzka | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: