Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

tort biszkoptowy z nadzieniem orzechów laskowych

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
8 szt
cukier
25 dag
cytrynka
1 SZT
białko
9 szt
cukier
do smaku
wanilia
troche
Sklep Prymat
orzechy laskowe
25 dag
cukier w mączce
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort biszkoptowy z nadzieniem orzechów laskowych

Wyłożyć tortownicę papierem i posmarować tłuszczem. Sporządzić ciasto jak podano w przepisie na tort biszkoptowy kawowy, upiec, wyłożyć z tortownicy, zdjąć papier. Sporządzić nadzienie: zrumienić orzechy na złoty kolor, oczyścić w ściereczce z łupinki nasiennej, zemleć z cukrem na maszynce do orzechów. Zmielone orzechy utrzeć w misce, dodać wanilię i tyle śmietany, by nadzienie dało się łatwo rozsmarować na torcie. Placek przekrajać na 3 części, przełożyć 2 razy nadzieniem, posmarować boki, wyrównać, omieść z okruszyn. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak