Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy - owocowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Krążki bezowe 3 szt
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 20 dkg
cukier wanilinowy 1 op
wiśnie bez pestek 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy - owocowy

Kroki postępowania

1
Na talerz kładziemy 1 krążek bezowy.
Krok 1 - Tort bezowy - owocowy foto
2
Ubijamy śmietanę.
Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i wanilinowy.
Krok 2 - Tort bezowy - owocowy foto
3
Na talerz kładziemy 1 krążek bezowy.
Smarujemy dokładnie ubitą śmietaną.
Rozkładamy wiśnie, następnie 2 krążek, śmietana, wiśnie.
Ostatni krążek kładziemy na wierzch, przykrywamy śmietaną i dekorujemy różnymi owocami. Ja użyłem granat, brzoskwinie z puszki i truskawki.
Pozostałą część śmietanki rozsmarowujemy dokładnie na boki tortu.
Krok 3 - Tort bezowy - owocowy foto
4
Tak przygotowany tort schładzamy w lodówce i zostawiamy na kilka godzin. Będzie on wtedy trochę nasączony i łatwiej będzie się dzieliło.

S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Tort bezowy - owocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 11.12.2013 20:19
bardzo fajne
caralajna 11.06.2013 16:39
szkoda, że beza nie jest własnoręcznie upieczona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak