Tort bezowy - owocowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Krążki bezowe

    3 szt
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • cukier puder

    20 dkg
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • wiśnie bez pestek

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tort bezowy - owocowy foto
Na talerz kładziemy 1 krążek bezowy.
Krok 2 - Tort bezowy - owocowy foto
Ubijamy śmietanę.
Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i wanilinowy.
Krok 3 - Tort bezowy - owocowy foto
Na talerz kładziemy 1 krążek bezowy.
Smarujemy dokładnie ubitą śmietaną.
Rozkładamy wiśnie, następnie 2 krążek, śmietana, wiśnie.
Ostatni krążek kładziemy na wierzch, przykrywamy śmietaną i dekorujemy różnymi owocami. Ja użyłem granat, brzoskwinie z puszki i truskawki.
Pozostałą część śmietanki rozsmarowujemy dokładnie na boki tortu.
Krok 4 - Tort bezowy - owocowy foto
Tak przygotowany tort schładzamy w lodówce i zostawiamy na kilka godzin. Będzie on wtedy trochę nasączony i łatwiej będzie się dzieliło.

S M A C Z N E G O ! ! !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 11.12.2013 20:19
bardzo fajne
caralajna 11.06.2013 16:39
szkoda, że beza nie jest własnoręcznie upieczona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat