Przepis i sposób przygotowania na: Tort Angry Birds
Kroki postępowania
Obie śnieżki ubij osobno w takiej ilości mleka jaka jest podana na opakowaniu śnieżki w proszku.
Następnie dodaj 1 ostudzoną galaretkę do jednej śnieżki i delikatnie wymieszaj.
Następnie dodaj kolejną ostudzoną galaretkę do jednej ubitej śnieżki i delikatnie wymieszaj. Delikatnie wylej piankę galaretkowa na poprzednią schłodzoną piankę, ale postaraj się brzegi pianki podciągać na środek formy , tworząc wzgórze. Wstaw na 10 minut do lodówki do stężenia. i tak postępujemy z kolejną śnieżką.
Rozwałkowaną masą cukrową obłóż tort, ścinając nadmiar masy. Wykonaj dowolna dekoracje barwiąc masę cukrową na tort . Udekoruj według przedstawionych zdjęć lub wg. swojego pomysłu.
Napis wytnij ostrym nożykiem na masie cukrowej lub za pomocą specjalnych stempelków.