Przepis i sposób przygotowania na: tort 3Bit
oddzielić białka od żółtek, białka wlać do wysokiego naczynia , do osobnej miski wsypać mąkę ziemniaczaną ,mąkę tortową ,kakao i proszek do pieczenia a następnie dobrze wymieszać . Ubić na sztywną pianę białka a następnie dodać żółtka i miksować ok 1min , dodać cukier powoli nie przerywając miksowania a na koniec mąkę i mieszać drewnianą kopystką . Ciasto wlać do formy okrągłej 23-25cm wyłożonej papierem na spodzie i wstawić do lekko ogrzanego piekarnika piec ok 30min w temperaturze 180stopni po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia . Jak biszkopt będzie zimny wyjmujemy z formy a następnie należy go przekroić na pół poziomo.
Krem
ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 2łyżki mąki , wystudzić i zmiksować z margaryną .
Łączenie biszkoptu z resztą składników
przełożyć biszkopt kremem na wierzch wyłożyć karmel z puszki można ozdobić dookoła kremem przy pomocy szprycy , posypać migdałami , dookoła tort wysmarować kremem i przyłożyć rurki następnie obwiązać wstążką do ozdoby .