Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort 3Bit

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5szt
cukier kryształ 1szklanka
mąka ziemniaczana 1szklanka
proszek do pieczenia 3łyżeczki
mąka tortowa 2łyżki
kakao 1łyżka

krem budyniowy

mleko 3,2% 1litr
budyń waniliowy 2op
mąka tortowa 2łyżki
margaryna kostka 1szt

pozostałe składniki

karmel z puszki 1puszka
płatki migdałowe 1op
rurki z kremem 0,500g

Porada

do kremu można dodać owoce: brzoskwinie albo wiśnie

Przepis i sposób przygotowania na: tort 3Bit

Biszkopt
oddzielić białka od żółtek, białka wlać do wysokiego naczynia , do osobnej miski wsypać mąkę ziemniaczaną ,mąkę tortową ,kakao i proszek do pieczenia a następnie dobrze wymieszać . Ubić na sztywną pianę białka a następnie dodać żółtka i miksować ok 1min , dodać cukier powoli nie przerywając miksowania a na koniec mąkę i mieszać drewnianą kopystką . Ciasto wlać do formy okrągłej 23-25cm wyłożonej papierem na spodzie i wstawić do lekko ogrzanego piekarnika piec ok 30min w temperaturze 180stopni po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia . Jak biszkopt będzie zimny wyjmujemy z formy a następnie należy go przekroić na pół poziomo.
Krem
ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu dodając 2łyżki mąki , wystudzić i zmiksować z margaryną .
Łączenie biszkoptu z resztą składników
przełożyć biszkopt kremem na wierzch wyłożyć karmel z puszki można ozdobić dookoła kremem przy pomocy szprycy , posypać migdałami , dookoła tort wysmarować kremem i przyłożyć rurki następnie obwiązać wstążką do ozdoby .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.12.2015 06:18
wyglada apetycznie
sliwka 07.12.2015 20:48
Bardzo fajne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak