Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torciki serduszka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
barwnik spożywczy do ciast czerwony
jajko 4 sztuki

Masa śmietanowa

śmietana 30% 0,5 litra
cukier puder 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
fix do śmietany 2 sztuki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Porada

Torciki możemy wykonać w dowolnym kształcie.

Przepis i sposób przygotowania na: Torciki serduszka

Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie serca wycinamy trzy serca.
Białka ubijmy na sztywno, dodajemy cukier i po żółtku.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i barwnik w żelu,delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do blaszki ( 25x40cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 180 st. C.Metalową obręczą w kształcie serca wycinamy 6 serc.Część pozostałego biszkoptu kruszymy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.dodajemy śmietan-fixy wymieszane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Masą przekładamy biszkopty tworząc trzy torciki.Boki i wierzch smarujemy masą,na środku każdego torcika układamy serduszka z galaretki i obsypujemy boki i wierzch pokruszonym biszkoptem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 11.01.2017 22:31
bajeczny deser
Ifa 01.07.2015 07:58
Śliczne i pomysłowe torciki
dom-agi 30.06.2015 21:10
Piękny torcik!
Edith85 30.06.2015 19:03
jakie ładne :)
Jowita Raś 30.06.2015 18:39
Pysznie to wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak