Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z wątróbki
wątrobę mielimy przez maszynkę do mięsa następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki mieszamy i na koniec dodajemy 1/2 pęczka pokrojonej pietruszki wymieszać i usmażyć 4 placki( ciasta jest prawie na 4 placki).upieczone placki wystudzić .Cebulę pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dusić pod przykryciem do miękkości. czosnek pokroić i dodać do marchewki ostudzić .Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
2.
1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Wkładamy na 2 godz. do lodówki.
3.
wyciągamy z lodówki i kroimy po kawałku jak tort .