Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z wątróbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 500 gr
jajko 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1/4 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Farsz:
cebula 2 szt
marchew 2 szt
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z wątróbki

1.
wątrobę mielimy przez maszynkę do mięsa następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki mieszamy i na koniec dodajemy 1/2 pęczka pokrojonej pietruszki wymieszać i usmażyć 4 placki( ciasta jest prawie na 4 placki).upieczone placki wystudzić .Cebulę pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dusić pod przykryciem do miękkości. czosnek pokroić i dodać do marchewki ostudzić .Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
2.
1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką. Wkładamy na 2 godz. do lodówki.
3.
wyciągamy z lodówki i kroimy po kawałku jak tort .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:21
Ciekawy przepis.
Edita 24.01.2017 09:02
fajnie wyglada
berys18 23.01.2017 18:56
ciekawy pomysł
Futka 23.01.2017 12:00
Świetny i bardzo smakowity pomysł :)
tobi1989 23.01.2017 11:50
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak