Torcik z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaja

    3 szt
  • cukier kryształ

    12 dag
  • mąka pszenna

    7 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    7 łyżek
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowania
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • margaryna

    1/2 kostki
  • mleko

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • budyń śmietankowy

    1 łyżka
  • cukier puder

    4 łyżki
  • wierzch

  • truskawki świeże

    1/2 kg
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Torcik z truskawkami foto
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka oraz mąki wymieszane z proszkiem. Całość przelewamy do formy do tart wysmarowanej tłuszczem i pieczemy przez ok. 20 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu układamy na talerzu.
Krok 2 - Torcik z truskawkami foto
Masa:
Margarynę ucieramy z cukrem na puszysty krem. Połowę mleka gotujemy a w reszcie rozkłócamy mąkę z budyniem i wlewamy na gotujące mleko. Powstałą masę studzimy i ucieramy z margaryną. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie.
Krok 3 - Torcik z truskawkami foto
Owoce myjemy i układamy na placku, zalewamy galaretką rozpuszczoną w szklance wrzątku i już tężejącą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 05.09.2013 07:49
smaczny torcik
Halina14 19.08.2013 18:49
ładny i smaczny
Róża1 06.08.2013 15:28
ja też poproszę o kawałeczek:-), przepyszny:-)
Andrzej8 28.06.2013 14:36
torcik rewelacja
Katarzyna34 28.06.2013 14:28
Smakowity torcik
V_kuchareczka 27.06.2013 23:06
wygląda pysznie
adelajda 27.06.2013 21:24
kuszący torcik
migotka28 27.06.2013 21:20
bardzo apetycznie wygląda
joanna30 27.06.2013 20:46
Piekny i smaczny, nic tylko sie zajadać ;)
magdziorka6 27.06.2013 20:40
ekstra torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat