Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z okazji 20 lat pracy .
Sposób wykonania biszkoptu - białka oddzielić od żółtek ,ubić na sztywno ze szczyptą soli .Cały czas ubijając dodawać żółtka na przemian z cukrem.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą .Mąki przesiać do masy jajecznej i drewnianą łyżką wymieszać do połączenia składników.Ciasto przelać do formy w kształcie serca wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni 30 min ( do suchego patyczka) Po upieczeniu biszkopt ostudzić i przekroić na trzy blaty (serduszka ) 2. Krem śmietankowy - śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem ,pod koniec ubijania stopniowo wsypujemy śmietan fixy ciągle ubijając aż masa będzie sztywna,najpierw na małych a później na najwyższych obrotach i delikatnie łączymy z serkiem mascarpone.
2.
Spodni blat nasączam sokiem wiśniowym ,smaruje dżemem ,nakładam część kremu śmietankowo -serowego ,nakładam drugi blat i robię to samo co z pierwszym ,nakładam trzeci blat dociskam dokładnie równając cały tort. Cały tort smaruje kremem śmietankowym z Dr. Oetkera zrobionym według przepisu jak na opakowaniu.Boki tortu obkładam biszkoptami i obwiązuje wstążką. Górę tortu dekoruje różyczkami zrobionymi z masy cukrowej.Ozdabiam koralikami . Tort wkładam do lodówki na co najmniej 3 godziny.