Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z masą czekoladową i wiśniami
Masę przelać do tortownicy, wyrównać i upiec w 180' ok. 30-40 minut.
Zimne ciasto przekroić na 3 części.
Masa:
Zagęstniki wymieszać z cukrem pudrem, śmietankę lekko ubić, dodać proszek z cukrem i miksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Mascarpone wymieszać ze śmietaną, odłożyć 3-4 łyżki masy.
Czekoladę dodać do śmietanki i sera, dokładnie wymieszać.
Biszkopt przełożyć masą, na każdej warstwie poukładać odsączone wiśnie ( większe można pokroić na pół ).
Całość obłożyć pozostałą masą, wierzch udekorować posypką kakaową. Ja dodatkowo boki obłożyłam czekoladowymi tabliczkami.
Torcik odłożyć do lodówki na kilka godzin.