Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z kaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
szpinak mrożony 400 g
twaróg 250 g
przecier pomidorowy 1 słoiczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
kaszanka 500 g
cebula 1 szt
olej 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z kaszanką

Szpinak odmrażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zmielony twarożek, mieszamy dokładnie i odstawiamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kaszankę i chwilę smażymy. Przecier pomidorowy łączymy z ziołami prowansalskimi. Kromki chleba tostowego układamy na brytfannie. na nich smarujemy warstwę kaszanki. Następnie układamy warstwę chleba tostowego. Kolejna warstwa to szpinak. Następnie dajemy chleb tostowy. Na wierzch wylewamy warstwę przecieru Pomidorowego. Całość schładzamy. Dzielimy na trójkąty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.08.2016 21:48
na pewno smaczne jedzonko, fajny pomysł
sezamek 30.08.2016 21:34
Świetny, lubię kaszankę:)
Urszula Świeca 30.08.2016 21:25
Pomysłowy torcik.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak