Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z budyniem czekoladowym
Kroki postępowania
POLEWA: Cukier ,śmietanę i kakao łączymy na patelni lub rondelku. Podgrzewamy aż dokładnie się połączą ze sobą .
Biszkopt | |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 120 g |
mąka pszenna | 120 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Masa budyniowa: | |
budyń czekoladowy | 1 opakowanie |
mleko | 500 ml |
woda | 0,75 szklanki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
woda | 100 ml |
cukier | 5 łyżek |
Polewa: | |
śmietana | 2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
DODATKOWO: | |
banan | 1 sztuka |
budyń śmietankowy | 2 łyżki |
orzechy laskowe | 2 siekane |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: