Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
jajko
4 sztuki -
cukier
120 g -
mąka pszenna
120 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Masa budyniowa:
-
budyń czekoladowy
1 opakowanie -
mleko
500 ml -
woda
0,75 szklanki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżeczki -
woda
100 ml -
cukier
5 łyżek -
Polewa:
-
śmietana
2 łyżki -
cukier
2 łyżki -
kakao
2 łyżki -
DODATKOWO:
-
banan
1 sztuka -
budyń śmietankowy
2 łyżki -
orzechy laskowe
2 siekane -
kawa rozpuszczalna
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Torcik z budyniem czekoladowym
Kroki postępowania
POLEWA: Cukier ,śmietanę i kakao łączymy na patelni lub rondelku. Podgrzewamy aż dokładnie się połączą ze sobą .
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)