Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budynie śmietnkowe 2 szt.
mleko 500 ml
cukier waniliowy 1 szt.
cukier 120 g
masło 250 g
żółtko jajek
wiórki kokosowe 200 g
krakersy 2 opakowania
śmietana kremówka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Rafaello

Budynie rozprowadź w 1/2 szklanki mleka dokładnie mieszając. Resztę mleka zagotuj. Gdy zacznie się gotować zdejmij z ognia i dodaj rozmieszane budynie, dokładnie mieszaj, aby nie powstały grudki. Pozostaw na chwilę na ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając. Następnie odstaw do całkowitego ostygnięcia. Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem na puszysta masę. Stale miksując dodawaj po trochę ostudzonego budyniu, również uważaj, aby nie było grudek. Do masy dodaj 150 g wiórków kokosowych, zmiksuj. Na tortownicę (22-23 cm) układaj warstwowo krakersy i krem. Na ostatnią warstwę ułóż krem i posyp kokosem. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Schłodzone ciasto wyjmij z tortownicy, resztą kokosu posyp boki, a wierzch udekoruj ubitą kremówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 02.01.2015 12:43
świetny tort, bardzo lubię takie!
Zdzisław 02.01.2015 00:28
takie ciasta bardzo lubię
misia53 01.01.2015 21:33
lubię ciasta z kokosem a rafaello szczególnie
Beatris 01.01.2015 21:19
Skusiłabym się na kawałeczek:)
Kluska_87 01.01.2015 20:23
wow super,
RenataZ-et 01.01.2015 19:48
super torcik
Ola1984 01.01.2015 19:33
Fajny torcik :)
cukiereczek 01.01.2015 18:53
lubię wirka koksowe więc takie ciasto jest dla mnie
Konczi 01.01.2015 18:41
fajnie wyglądaj Twój torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak