Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK POMARAŃCZOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezy 2 op
śmietana 30% 0,5 litra
galaretki pomarańczowe 2 szt
pomarańcza bez skórki 2-3 szt
cukier puder 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK POMARAŃCZOWY

Galaretki rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody.Wystudzić.Śmietanę ubić z cukrem połączyć z galaretką i cząstkami pomarańczy[kilka odłożyć do dekoracji].W tortownicy ułożyć bezy wylać masę pomarańczową.Schłodzić.Udekorować bezami i cząstkami pomarańczy .Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 11.04.2013 19:58
Z wielką ochotą skonsumowałabym kawałek.
paulina2157 10.04.2013 09:52
świetny bo z bezami
adelajda 08.04.2013 15:41
bardzo apetycznie !
idealme 08.04.2013 15:30
bardzo apetyczny :)
IwonaDD 08.04.2013 13:30
piękny - nic dodać nic ująć
V_kuchareczka 08.04.2013 12:33
wygląda smakowicie
Magda24 08.04.2013 12:13
lekko wygląda i smacznie
Marta11 08.04.2013 12:06
lubie takie torty
tessa 08.04.2013 12:04
fajny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak