Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik naleśnikowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasta nalesnikowe

mąka pszenna 200g
cukier 50g
jajko 1 sztuka
mleko 1, 5 szklanki mleka
margaryna 200g
drożdże 20 dag

Nadzenie

jabłka 5-6 sztuk
cukier 2 łyżki
cynamon 1 łyzeczka
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik naleśnikowy

. CIASTO:
Drozdze wymieszac z mlekiem , nastepnie dodać jajka, mleko, cukier oraz roztopiona margaryne i ponownie całosc wymieszac, najlepiej uzyc miksera.Ciasto odstawiac do wyrosnięcia w ciepłe miejsce.
2 Porcje nalesnikowe smazyc na rozgrzanej patelni z obu stron.
3. Jabłka umyc , pokroic w plasterki i obsmazyc na masle z obu stron.
4. W naczyniu do zapiekania układac nalesniki na przemian z jabłkami. Zapiekac w wrozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut w temp. 170-180 st. Posypac cukrem pudrem, smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 24.11.2015 21:05
Pyszny :-)
Łukasz15 24.11.2015 19:10
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak