Torcik naleśnikowy

Torcik naleśnikowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasta nalesnikowe

  • mąka pszenna

    200g
  • cukier

    50g
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1, 5 szklanki mleka
  • margaryna

    200g
  • drożdże

    20 dag

Nadzenie

  • jabłka

    5-6 sztuk
  • cukier

    2 łyżki
  • cynamon

    1 łyzeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. CIASTO:
Drozdze wymieszac z mlekiem , nastepnie dodać jajka, mleko, cukier oraz roztopiona margaryne i ponownie całosc wymieszac, najlepiej uzyc miksera.Ciasto odstawiac do wyrosnięcia w ciepłe miejsce.
2 Porcje nalesnikowe smazyc na rozgrzanej patelni z obu stron.
3. Jabłka umyc , pokroic w plasterki i obsmazyc na masle z obu stron.
4. W naczyniu do zapiekania układac nalesniki na przemian z jabłkami. Zapiekac w wrozgrzanym piekarniku przez około 10-15 minut w temp. 170-180 st. Posypac cukrem pudrem, smacznego:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pajbek

24.11.2015 21:05
Pyszny :-)

Łukasz15

24.11.2015 19:10
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat