Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Krem

śmietana 30% 400 ml
jogurt grecki 350 g
cukier puder 3-4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda ciepła 4 łyżki

Mus brzoskwiniowy

brzoskwinie w puszce 1 op
galaretka brzoskwiniowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem , dodać żółtka i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na tortownice i upiec.
Krok 1 - Torcik na zimno foto
2
Schłodzoną śmietankę 30% ubić na sztywno.
Krok 2 - Torcik na zimno foto
3
Do śmietanki dodać zimny jogurt , cukier puder i zmiksować.
Krok 3 - Torcik na zimno foto
4
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku .
Krok 4 - Torcik na zimno foto
5
Żelatynę wymieszać z masą i wylać na biszkopt do tortownicy. Wstawić do lodówki.
Krok 5 - Torcik na zimno foto
6
Owoce z puszki odcedzić i zmiksować na mus. Przelać na garnka i nastawić na ogień.
Krok 6 - Torcik na zimno foto
7
Gdy mus się podgrzeje dodać sypkie galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.
Krok 7 - Torcik na zimno foto
8
Gdy mus z rozpuszczoną galaretką ostygnie wylać na masę i wstawić do lodówki na całą noc do zastygnięcia.
Krok 8 - Torcik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 21.04.2015 15:42
lekki i pyszny ze wspaniałym musem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak