Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietanka 30 %
400 ml -
cukier puder
4 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
biszkopty okrągłe
-
galaretka truskawkowa
1 sztuka -
jogurt naturalny
350 gęsty
Przepis i sposób przygotowania Torcik na zimno
Masę należy delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Żelatynę dodajemy do ubitej śmietanki i dokładnie wszystko mieszamy.
Na dno tortownicy układamy biszkopty i zalewamy je masą. Wstawiamy do lodówki, aby torcik się zsiadł. Galaretkę rozrabiamy w nieco mniejszej ilości wody. Tężejąca wykładamy na sernik.
Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.
Komentarze (4)