Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka 30 % 400 ml
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
biszkopty okrągłe
galaretka truskawkowa 1 sztuka
jogurt naturalny 350 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno

Śmietankę należy ubić na bardzo sztywną pianę. Do ubitej dodajemy jogurt naturalny i wsypujemy cukier puder.
Masę należy delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Żelatynę dodajemy do ubitej śmietanki i dokładnie wszystko mieszamy.
Na dno tortownicy układamy biszkopty i zalewamy je masą. Wstawiamy do lodówki, aby torcik się zsiadł. Galaretkę rozrabiamy w nieco mniejszej ilości wody. Tężejąca wykładamy na sernik.
Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.04.2014 21:54
Dobra słodkość.
everay 02.10.2013 12:40
fajne i smaczne
artur7 01.10.2013 15:42
smaczne ciasteczko
sylwia_mc 01.10.2013 15:41
piękny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak