Torcik na zimno

Torcik na zimno

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka 30 %

    400 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • biszkopty okrągłe

  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    350 gęsty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik na zimno

Śmietankę należy ubić na bardzo sztywną pianę. Do ubitej dodajemy jogurt naturalny i wsypujemy cukier puder.
Masę należy delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Żelatynę dodajemy do ubitej śmietanki i dokładnie wszystko mieszamy.
Na dno tortownicy układamy biszkopty i zalewamy je masą. Wstawiamy do lodówki, aby torcik się zsiadł. Galaretkę rozrabiamy w nieco mniejszej ilości wody. Tężejąca wykładamy na sernik.
Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

gusia1000 04.04.2014 21:54
Dobra słodkość.
everay 02.10.2013 12:40
fajne i smaczne
artur7 01.10.2013 15:42
smaczne ciasteczko
sylwia_mc 01.10.2013 15:41
piękny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat