Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 250 gram
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 2 łyżki
kakao rozpuszczalne 1 łyżka
budyń waniliowy 2 sztuki
mleko 3,2% 2 szklanki
cukier 4 łyżki
bakalie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: torcik na zimno

Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, następnie robimy budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko studzimy i miksujemy z kostką masła wczesniej pokrojoną w kostkę. Połowę tej masy nakladamy na herbatniki. Zakrywamy wartstwą koeljnych ciastek i znów wykładamy masę budyniową. Przykrywamy ostatnia wartswą herbatników. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy kakao. Przykrywamy śmietaną ostatnią warstwę herbatników i posypujemy wybranymi bakaliami. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. ( zawsze dodaję rodzynki lub płatki migdałów do masy budyniowej)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.06.2013 18:02
wspaniały torcik!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak